Informatie over onze activiteiten met onze Drones (Hexacopters).

Pilot is Remco Schütz, co-pilot/video-pilot is Paul Schütz
Remco is in het voorjaar van 2014 gestart met het project. Samen met Paul gaat hij de activiteiten vormgeven.

We hebben onze test- / opbouwfase afgerond en zijn nu operationeel.

Inmiddels beschikken we nu over onze Drone (Hexacopter) V3.0 , waarmee we op 19 april 2015 de eerste testvlucht hebben gemaakt.
De Drone (Hexacopter) vloog vanaf moment 1 prima en is meteen inzetbaar. Er was een klein probleem met de bediening van de Gimbal, maar daarvan bleek een defect kabeltje de oorzaak.
Samen met de nieuwe Drone (Hexacopter) hebben we ook de nieuwe FPV zender getest. De testen zijn hoopgevend. Gedurende de hele vlucht waren het videobeeld en de Telemetrische gegevens duidelijk zichtbaar.

We hebben verschillende testen gedaan met standpunten van ons beeldscherm (Flysight Blackpearl). We hebben het beeldscherm getest op een los statief en op de zender van de videobesturing gemonteerd.
De beste resultaten krijgen we met het beeldscherm op een statief.

Tijdens de laatste vluchten hebben we geconstateerd dat we ons controle formulier moesten aanscherpen. Met name de controle op het vastzitten van montage materiaal moet worden aangescherpt. We hebben tijdens onze testvluchten af en toe een bout verloren.

We hebben in de maand juli 2015 vluchten langs de IJssel bij Deventer gemaakt en zijn nu een filmpje aan het samenstellen.

Wordt vervolgt.

Kijk op Youtube naar onze filmpjes:

https://www.youtube.com/watch?v=kzT1g8s9ZpI

We hebben ons aangesloten bij de pilotgroep van HCC!Drones. Zie www.hcc.nl/drones